Realizam la comanda lucrarea de licenta „Pluralitatea constituita”.
Problema pluralităţii de infracţiuni prezintă importanţă sub aspectul naturii juridice a instituţiei, a condiţiilor necesare existenţei pluralităţii şi cu privire la răspunderea penală, fiind dezbătută mult în literatura juridică, în legislaţie şi în jurisprudenţa.

Majoritatea autorilor definesc pluralitatea de infracţiuni ca fiind situaţia în care o persoană săvârşeşte mai multe infracţiuni concomitent sau la diferite intervale de timp.
Pluralitatea de infracţiuni nu trebuie confundată cu participaţia penală, întrucât prima instituţie se caracterizează prin săvârşirea mai multor infracţiuni de aceeaşi persoană, iar cea de-a doua, prin comiterea aceleiaşi infracţiuni de mai mulţi infractori.
În primul caz, există o persoană şi mai multe infracţiuni, iar în al doilea caz există o infracţiune şi mai multe persoane. Întrucât cele două situaţii sunt diferite şi au semnificaţie juridică diferită, au fost reglementate în noul Cod penal în capitole distincte, pluralitatea de infracţiuni făcând obiectul art. 38-45.